Petanque

Petanque 


Tijdens de zomermaanden, dwz van april tot eind oktober, spelen wij elke vrijdagavond  op onze vaste terreinen aan het Zonneputteke die daar door de gemeente werden aangelegd. (en welke wij trouwens zelf onderhouden.)


We beginnen om 19u en stellen lucratief enkele ploegen samen, afhankelijk van het aantal opgedaagde spelers! Eventuele laatkomers kunnen tijdens de loop van het spel echter nog gemakkelijk inspringen.

Zo spelen wij op een avond een 3 of 4-tal spelletjes petanque.


Beginnelingen hoeven niet meteen een eigen set ballen aan te kopen. Zij kunnen aanvankelijk spelen met de ballen die aangekocht zijn door de KWB. Gaandeweg kan je zo ondervinden wel type bal het meest voor je geschikt is. Het gewicht en grootte is namelijk afhankelijk van persoon tot persoon.


Rond de terreinen is de nodige verlichting voorzien zodanig dat we niet midden in een spelletje moeten stoppen wanneer het donker wordt. Rond de terreinen heeft de gemeente ook zitbanken voorzien omdat we ook geregeld supporters mogen ontvangen die er mee voor zorgen dat het altijd een ontspannende en sfeervolle avond wordt.

Na een avondje amusement, maar ook van opperste concentratie, kaarten wij meestal nog even na in de Lindeloo!


Contactpersoon petanque: Frans Pluym : 03/312.34.48