fietsen

Fietsen

Bij KWB Zoersel kan je terecht voor zowel wielrennen als mountainbiken. Alle info over vertrektijden, reglement, enz vind je op deze pagina

Wielertoerisme

KWB Zoersel doet aan wielertoerisme. Er rijden groepen op zaterdagnamiddag en er rijden  groepen op zondagvoormiddag. Er zit allicht wel een groep met jouw tempo tussen. Het tempo van de groep wordt bepaald aan de hand van het tempo van de "minst snelle"...In de zomer fietsen alle groepen elke woensdagavond samen. Tweemaal per jaar organiseren we een fietsweekend. In het voorjaar blijven we in BelgiĆ«. In het najaar trekken we de bergen in (bv Vogezen, Zwarte Woud, Jura,...)

Voel je het kriebelen? Kom eens meefietsen!

Ook vrouwen zijn van harte welkom. In onze groep werden de bewijzen reeds geleverd dat zij zeker ook hun mannetje kunnen staan!!!


Mountainbike

In de winter wordt er op zondag ook met de mountainbike gereden.

We zoeken dan de veldtoertochten in de nabije omgeving van Zoersel op. Af en toe zoeken we de uitdaging ook iets verder van huis. We vertrekken meestal ook om 8:30u op de parking van de Carrefour. Een gedetailleerde kalender wordt regelmatig aan de leden van de fietsgroep rond gestuurd.

Elk jaar organiseren wij ook onze eigen veldtoertocht. Een tocht door de velden en bossen van Zoersel en omstreken.

In 2023 vindt de Fingo Classic plaats op 19 november. Tegen dan vind je meer info terug op de betreffende web pagina.

WANNEER FIETSEN WIJ?

zaterdag:

vertrekuur 13:30, het ganse jaar door!

Zondag:

vertrekuur: 8:00u van april tot en met augustus , de overige maanden 8:30u.

vertrekuur 9:00u, tegen een iets rustiger tempo!

Woensdag:

van mei tot augustus: 19:00u. In april en september: 18:30u. Vanaf oktober fietsen we onze "nachtritten", dwz we vertrekken terug om 19:00u, in de duisternis. Om te zien en om gezien te worden dien je wel voorzien te zijn van goede verlichting en een fluohesje.

We verzamelen telkens op de parking aan de Carrefour.

In de winter wordt er op zondag ook met de mountainbike gereden.


REGLEMENT

Omdat ons ledenaantal week na week bleef stijgen werd het nodig om de nodige afspraken te maken zodat er ten allen tijden veilig kan gefietst worden en er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Het reglement vind je hier.