KWB Zoersel Gravel Ride

KWB ZOERSEL GRAVELRIDE

23 September 2023 

KWB Zoersel, organisator van de veldtoertocht Fingo Classic, stelt een nieuw evenement voor. Een GPS-gestuurde tocht door de Antwerpse Kempen, van Halle tot Tielen. Afhankelijk van de afstand gravel je door Zoerselbos, de Lilse Bergen, Blommerschot, de Hel van Vorselaar, Hallehof enz.


Nieuw dit jaar is een extra lus van 30km doorheen de Voorkempen, langs het antitankkanaal met haar bunkers, de kastelen van Halle- en Vrieselhof.


Een echte graveltocht (100km en 130km) heeft zijn echte kasseistrook, de Voort in Pulderbos, 1800 m genieten van de harde kopjes die tot 2007 de Scheldeprijs kleurden.


Het parcours is dan ook erg mooi en uitdagend, en bovendien 95% landelijk.  Je krijgt de 4 routes (130-100-75 en 55km) toegestuurd, zodat je tot de dag zelf kan kiezen welke afstand je zal rijden.

Starten kan tussen 07 u 30 en 10 u 30 in het sportlokaal De Bremberg in Halle Zoersel. Wij verwachten dat vertrekkers voor de afstanden 100 en 130km voor 8u30 starten, zodat de dienstverlening op de tussenstop en bij aankomst gegarandeerd is.


We bieden 1 formule Full gravel aan : deelname aan de tocht met ter beschikkingstelling van de gpx en bevoorrading onderweg. Bij aanvang geniet je van een lekkere koffie, zodat je met de nodige cafeïne de tocht kan aanvangen. Bij het café Het Vliegershof, stamcafé van de Lilse wielerclub het Vliegend Wiel, kan je genieten van een pintje of een frisdrank en is er een volledige bevoorrading..

Bij voorinschrijving uiterlijk op woensdag 20 september krijg je bij aankomst een gratis hamburger.


 Hier kan je voorinschrijven

 De koffie is geen gewone koffie. We zijn trots te kunnen samenwerken met Café Fringale, het adres voor geweldige koffie in Zoersel, waar iedereen welkom is, van worldtourrenner tot en met de gewone toerist. Kris Boeckmans is de sympathieke eigenaar, gewezen profrenner. Zijn passie voor koffie bracht hem ertoe om te profiteren van zijn weinige vrije momenten in de dagen voor de race om het bijbehorende koffiehuis en de koffiecultuur te ontdekken. Kom dan ook het resultaat van zijn passie ervaren. Fringale

 
 

Iedere deelnemer houdt zich aan de gedragscode van de VWB : 

de 10 geboden van de wielertoerist


Onderweg voorzien wij een pechdienst (geen herstellingen). Op de aankomst zijn er douches, afspuitstand (self-service), bewaakte fietsenparking, diverse dranken en de echte Trappist van Westmalle van ’t vat.

Inschrijvingen openen weldra.


Facebook : link

Instagram : KWBZ_gravel  link